Kan ik beelden van mij laten verwijderen op YouTube en Facebook?

door Mediaraven | 11 - 20 jaar

Vind ik leuk! Of toch niet?

Niet iedereen vraagt eerst toestemming om beelden van jou op Facebook of YouTube te plaatsen.

Merk je een foto op die je liever niet op Facebook ziet? Of een filmpje op YouTube met jou in de hoofdrol? Vraag de persoon die hem postte dan vriendelijk om de beelden te verwijderen door een privé-bericht te sturen. Weigert die persoon om de beelden weg te halen? Dan kun je de foto rapporteren.

Hoe rapporteren?

  • Als je op Facebook op de foto klikt, krijg je onder de foto een knop ‘Rapporteren’ te zien. Laat aan Facebook weten waarom die foto offline moet.
  • Onder elk YouTube-filmpje vind je bij ‘meer’ een knop ‘Rapporteren’ om aan te geven dat dat filmpje van YouTube gehaald moet worden.
  • Vraag vrienden en familie om hetzelfde te doen. Hoe meer mensen de bewuste beelden rapporteren, hoe sneller Facebook en YouTube ingrijpen.

Helpt het niet of heb je nog vragen? Child Focus helpt jou! Zie het blokje PRAAT EROVER op deze pagina.

Tip: modereer je tags!

Foto’s gaan pas echt rond op Facebook als je vrienden je erop taggen. Dat kun je voorkomen door in je privacyinstellingen ervoor te kiezen om je tags te modereren. In dat geval moet jij eerst toestemming geven vooraleer de getagde foto's op je profiel en in de startpagina van je vrienden verschijnen.

privacyinstellingen facebook

Je hebt recht op privacy. Kom er alles over te weten in dit filmpje.

WatWat logo
Dit artikel vind je ook terug op WAT WAT
Waar je heel veel andere info vindt op maat van jongeren.