De gouden weken

Wat zijn de 'Gouden Weken'?

Een goed begin is (meer dan) het halve werk, toont het onderzoek van Teachers4Victims (2021, KULeuven) nogmaals aan. Wie in de eerste acht weken van een schooljaar investeert in een goede basis en een fijne sfeer, kan daar een jaar lang de vruchten van plukken. Het creëren van veiligheid en verbinding binnen een groep, maakt dat er minder conflicten ontstaan en er minder brandjes moeten geblust worden.

Wil jouw school de ‘Gouden Weken’ plukken in september en oktober? Schrijf je dan nu in! Er zijn twee vormingen: één voor basisonderwijs en één voor secundair onderwijs. Beiden zijn online.

Vorming 'Gouden Weken' online

  • Ontdek de betekenis en de relevantie van de 'Gouden Weken'.
  • We zoeken samen uit hoe jullie met het hele schoolteam deze 'Gouden Weken' kunnen aanpakken en verankeren in de school. Deze vorming helpt jou om na te denken over de stappen die je als team moet nemen om tot een logisch en gedragen project te komen.

Deze vorming wordt begeleid door Sabine Coppens (oud-leerkracht en leerlingenbegeleidster), coördinator van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten

Kostprijs: € 10 (via overschrijving)

Locatie: online

Datum basisonderwijs:
maandag 6 mei 2024 van 9u30 tot 12u > volzet

Datum secundair onderwijs:
woensdag 15 mei 2024 van 9u30 tot 12u > volzet

Passen deze data niet of gaan jullie liever meteen zelf aan de slag met het schoolteam? 

    Bestel dan onze gloednieuwe inspiratiegids ‘Gouden Basis’ boordevol concrete tips en suggesties om een goede start te maken vanaf september. Ontdek hoe in te zetten op het vormen van een warme groep om pesten zoveel mogelijk te voorkomen. Deze inspiratiegids neemt je stap voor stap mee in de voorbereiding van jullie 'Gouden Weken' van volgend schooljaar. Start nu en pluk er een heel jaar de vruchten van!

    Kostprijs: € 5

    Meer info en bestellen via kieskleurtegenpesten.be

    Bestel jouw inspiratiegids Gouden Basis